Free cookie consent management tool by TermsFeed

A bőrtípusunknak megfelelő bőrápoló kozmetikumok megtalálásához sokszor egy emberöltő is kevés, igazi kihívást jelent felkutatása. Az üzletek kínálata egyre szélesebb és a polcok előtt állva bizony nincs könnyű dolgod, hogy milyen szempontok alapján válassz. A pár száz forintos termékektől a luxus kozmetikai termékig minden elérhető manapság.

Hogyan válaszd ki a megfelelő bőrápoló kozmetikumot?

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha a vonzó csomagolás alapján teszed le a voksod egy bőrápoló kozmetikum mellett. Az ár nem feltétlenül jelent egyet a minőséggel, így ez sem egy biztos pont a döntésedben. Ha valamilyen bőrproblémára keresel komplex és minőségi megoldást, akkor mindenképpen érdemes felkeresni egy gyógyszertárat. A dermokozmetikumok között biztosan találsz bőrtípusodnak megfelelő kozmetikai készítményt.

Mit jelent a dermokozmetikum?

A dermokozmetikumokat orvosi kozmetikumoknak is nevezhetjük, mivel egyesítik a bőrgyógyászati és kozmetikai termékek tulajdonságait. A fejlesztések szakemberek, bőrgyógyászok, kozmetológusok, szemészek, trichológusok bevonásával történnek. A kínálatban az arcbőr mellett a test és a fejbőr megfelelő ápolására is megoldást találsz. A dermokozmetikumok általában különböző bőrproblémákat oldanak meg, de fontos tudni, hogy normál bőrre való kozmetikumok is megtalálhatóak a kínálatban. Jellemzően patikákban vásárolhatóak meg, de előfordulhat, hogy prémium drogáriákban is megtalálhatóak. A gyógyszertárakban a patikusok, a drogériékban a széspégtanácsadók lesznek a segítségedre.

Milyen célt szolgálnak a dermokozmetikumok?

Korábbi cikkünkben már megismerkedhettél a bőr felépítésével és annak védelmi szerepéről. A dermokozmetikumok elsősorban a bőr védelmét, valamint állapotának javítását szolgálják. Specifikusan olyan bőrproblémákra nyújtanak megoldást, mint aknés, pattanásos, ekcémás, rosaceás, dehidratált, hiperpigmentált bőr, különböző fejbőr problémák. A bőrproblémák mellett a fényvédelem is fontos szerepet játszik, hiszen a kialakult bőrproblémák mögött sok esetben a káros fénysugarak állnak, melyek a megfelelő fényvédők használatával hatékonyan megelőzhetőek.  A dermokozmetikumok célja, hogy segítsék és erősítsék a bőr védelmi és megújító folyamatait. A dermokozmetikai készítmények mögött általában nagyon komoly kutató és fejlesztő intézetek és laboratóriumok állnak. Számos klinikai tesztnek vetik alá a termékeket a különböző bőrproblémák kezelésének tekintetében, hogy valóban hatékony megoldással szolgáljanak. A patikákban felkészült gyógyszerészek lesznek a segítségedre, vagy egy szakember – legyen az bőrgyógyász vagy kozmetológus – már megállapította, hogy milyen bőrtípussal rendelkezel, akkor célirányosan kutathatod fel a bőrödnek legmegfelelőbb bőrápoló kozmetikumokat.

Szeretnéd megismerni a Dermedic dermokozmetikumokat, melyet kifejezetten az érzékeny bőr különböző bőrproblémáira fejlesztettek? ITT mindent megtudhatsz!

Tévhit a dermokozmetikumokkal kapcsolatosan

Első hallásra sokan azt gondolják, hogy a dermokozmetikumok rendkívül drágák és elérhetetlennek tűnnek. Érdemes utána járnod és saját szemeddel meggyőződni arról, hogy akárcsak a normál kozmetikumok esetében a dermokozmetikumok körében is különböző árkategóriák léteznek. Vannak gyártók, akiknek célja az, hogy minél többen élvezhessék az egészséges arcbőr megjelenését és kedvező áron kínálják kozmetikai készítményeiket. Az ár és érték arány mérlegelésekor legyen fontos szempont, hogy ne kelljen kompromisszumot kötnöd az ár és a bőrprobléma megoldása között.

Mit tehetsz a bőrödért, hogyan költs kevesebbet?

A bőrtípusodnak megfelelő ápolási rutin kialakításához és a megfelelő bőrápoló kozmetikumok kiválasztásához első lépésként fontos tudnod, hogy milyen bőrtípussal rendelkezel. Ellenkező esetben könnyen olyan bőrápoló kozmetikumok mellett teszed le a voksodat, melyek valójában más problémát kezelnek. Ezt követően csalódott leszel, majd veszed a következő kozmetikumot, azután a következőt és így tovább. Ezzel egy időben, rengeteg pénzt dobsz ki az ablakon feleslegesen és téves következtetéseket vonsz le. Ha viszont egyből célirányosan, a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumukkal kezeled a bőröd, akkor sokkal hamarabb érsz célba. A kívánt egészséges bőrt hamarabb éred el és nem utolsó sorban a pénztárcádhoz is kíméletes leszel.

A bőrtípusod meghatározásával kapcsolatosan hamarosan a segítségedre leszünk. Ha nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel hírlevelünkre!

Addig is szeretnél bővebb információt a bőrproblémákról? KATTINTS!

Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!