Free cookie consent management tool by TermsFeed

BŐRTÍPUSOK ÉS BŐRPROBLÉMÁK

A különböző bőrtípusok és bőrproblémák speciális kezelést és hatóanyagokat igényelnek. Így az arcbőrödnek megfelelő hatékony ápolási rutin kialakításához a bőrtípus meghatározása szükséges.

Miért fontos ez?  Ha nem a megfelelő bőrápoló kozmetikumokkal ápolod a bőröd, akkor könnyen előfordulhat, hogy meglevő bőrproblémád fokozódik, vagy netán újabb lép fel.

HOGYAN HATÁROZHATOD MEG BŐRTÍPUSODAT?

A bőrtípusod meghatározásához legjobb megoldás, ha dermatológushoz vagy kozmetológushoz fordulsz, de a patikákban is szakszerű segítséget kaphatsz a gyógyszerészektől. Természetesen vannak olyan esetek, amikor ez nem szükséges, hiszen vannak olyan bőrtípusok, melyek viszonylag könnyen beazonosíthatóak. Ha még nem vagy tisztában a bőrtípusoddal, akkor a hidratáló kozmetikumokat részesítsd előnyben, hiszen a hidratálás minden bőrtípus elsődleges igénye, így nagy bajt okozhatsz. A bőrtípusod meghatározását követően pedig már célirányosan kezelheted, vagy megelőzheted a problémát.

Szeretnél többet megtudni a különböző bőrproblémákról és megelőzésükről, illetve arról, hogyan alakulnak ki? 

A különböző bőrtípusok tüneteiről és kialakulásáról a bőrproblémákra kattintva tudhatsz meg többet.

Az érzékeny bőr egyre gyakoribb

A mindennapokban egyre gyakoribb a különböző érzékenység, intolerancia, allergia kialakulása. A bőrünk rengeteg külső, környezeti hatásnak van kitéve, melyet bőrünk egyre nehezebben tolerál. Fontos, hogy figyeljük a bőrünket, vegyük észre a tüneteket és ennek megfelelően ápoljuk bőrünket. Megoldás a megelőzés, ha már eleve olyan kozmetikumokat használunk, melyek csökkentik a különböző bőrproblémák kialakulását.

A bőr érzékenysége a test bármely területén jelentkezhet, de leggyakrabban az arcon jelentkezik. Ez érthető, hiszen ezen testrészünk állandóan ki van téve a különböző külső hatásoknak. Az érzékenység akkor alakul ki, ha a bőr természetes védőrétege meggyengül és így az irriáló anyagok könnyebben hatolnak be. A bőr védelmi funkciója így meggyengül.

A Dermedic kifejezetten az érzékeny bőr problémáinak nyújt megoldást, melyet bőrgyógyászok tapasztalat alapján fejlesztettek. Hatásuk klinikai tesztekkel alátámasztott. Ismerd meg a Dermedic dermokozmetikumat, a különböző bőrtípusok szakértőjét!

Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!