fbpx

Egy kicsit meg kell állnunk ebben a felgyorsult világban, talán egy intő jel számunkra, hogy picit változtatnunk kell. Most sokan vagyunk otthon, a négy fal rabságában. Terjed a világban a koronavírus és nem válogat. Az utóbbi hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarországot sem kerüli el. A mindennapi életünk gyorsan felborult, a szokásainkon pedig nagyon nehéz változtatni egyik pillanatról a másikra. Most pedig ez történik. És mindeközben bizonytalanok, feszültek vagyunk és talán az a legrosszabb, hogy nem látjuk a végét. Vajon mikor térhetünk vissza a jól megszokott mindennapokhoz?

Pár hasznos tipp, hogyan vészeld át a négy fal között!

Maradj otthon!

A vírust teljesen megállítani nem tudjuk sajnos. Az már valószínűleg mindenki számára egyértelmű és világos, hogy a vírus terjedésének lassítása most az elsődleges cél annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátás megfelelően tudjon működni. Ez most óriási kihívás, de közös társadalmi érdek. A vírus lassításának leghatékonyabb módja az emberek közötti kapcsolat teremtés minimalizálása. Ennek egyik módja az, hogy otthon maradunk és csak a legszükségesebb esetben lépjük át azt a bizonyos küszöböt. A tudat maga, hogy nem mozdulhatunk ki, bizony negatívan befolyásolja a hangulatunkat.

Mit tehetsz otthon?

Fontos, hogy próbáljuk megőrizni kedélyállapotunkat, ez mindenképpen szükséges ahhoz, hogy átvészeljük a bezártságot. A szokásainkon rendkívül nehéz változtatni alap esetben is. Most azonban a kényszer és nem mi irányítjuk. Más irányítja. Egy vírus, ami ellen egyféle módon védekezhetünk, otthon maradunk. Ez egy teljesen új helyzet számunkra, amivel nehéz mit kezdeni. Először talán nem is tűnhet olyan rossznak, de napok kérdése és kezdjük úgy érezni, börtönben vagyunk. A vírus börtönében. Mit tehetünk? Alkalmazkodunk a kialakult helyzethez és igyekszünk hasznosan tölteni az időt az otthoni karantén során.

11 tipp – mit csinálj otthon a négy fal között?

Tippjeink nem az alapvető tudnivalókról (pl. kézmosás és higiénia) fognak szólni, hiszen erről már sokat olvashattál. Abban próbálunk segíteni, hogyan tudod a jól megszokott életmódodat átalakítani úgy, hogy ne érezd azt, egy börtönben élsz.

#1 A korábbi mindennapi rutinod bizonyos elemeit próbáld megtartani, nem szabad teljesen felborítani! Tégy úgy, mintha dolgozni mennél. Kelj fel a szokásos időben, készülődj, mintha dolgozni indulnál. Persze nem kell talpig sminkben ülnöd, de semmiképp se pizsamában töltsd a napot.

#2 Alakítsd ki otthoni „munkahelyed”! Ha tudsz otthonról dolgozni, akkor alakíts ki egy fix helyet, ahol dolgozol és végezd a szokásosnak megfelelően a munkádat. Tarts szüneteket, ilyenkor hívd fel egy-egy kollégádat és beszélgessetek, ahogy a munkahelyen szokott lenni. Legyen virtuális kávészünet és ebédszünet! A munkaidő végeztével tedd el a munkaeszközeidet, hiszen lejárt a munkaidő és öltözz át lehetőség szerint.

#3 Ha gyermeke(d) van(nak), akkor nehezített pálya van természetesen, hiszen a napi munkád mellett a pedagógus szerepét is át kell venned és a lakás körüli tennivalók is megszaporodnak. De ebben az esetben is fontos a közös napi rutin kialakítása. A távoktatás működésének megfelelően legyen megkülönböztetve a tanulás és a játék, kikapcsolódás időszaka. Ha a normál időszakban gyermeked valamilyen rendszeres szabadidős tevékenységben vesz részt, pl. sportol, akkor ugyanarra az időszakra tervezd otthoni sport tevékenységét.

#4 Ne hanyagold el magad! Tartsd meg a napi bőrápolási rutinod, moss hajat, légy igényes magaddal szemben, mintha bejárnál a munkahelyedre.

#5 Eljött az „énidő”! Kényeztesd magad! Alakíts ki például otthoni szépségrituálét a hétvégére. Bár lehet nem ér fel egy szép, tavaszi napsütéses kirándulással, de hidd el, ezzel feltöltheted magad. Hallgasd meg fodrászod, kozmetikusod, körmösöd tanácsait, hogy mit csinálj és mit ne csinálj.

További tippek, görgess!

#6 Itt a tavaszi nagytakarítás ideje! Hozd rendbe a lakásod és nézd át ruhatárad, rendszerezd. Rá fogsz jönni, mennyi kincs rejtőzik a szekrény mélyén. Nem lesz szükség ruhatár frissítésre!

#7 Intézd el a sokat halogatott, elintézendő dolgokat. Használd ki az online ügyintézés előnyét, tedd rendbe dolgaidat!

#8 Képezd magad és készülj fel a jövőre! Itt az idő, hogy fejleszd magad! Az élet online verzióra kapcsolt, használd ki az online képzési lehetőségeket!

#9 Tartsd a kapcsolatot a szeretteiddel! Beszélgessetek és segítsétek egymást. Töltsétek fel egymást!

#10 Kikapcsolódás. Számtalan mobil applikáció és online lehetőség biztosított az otthoni mozgáshoz, olvasáshoz, játékhoz.

#11 Ne hagyd, hogy a vírustól való félelem irányítson, maradj higgadt! Rengeteg információ zúdul most ránk a tévéből, a közösségi média oldalakról. Ne lógj állandóan az interneten a híreket keresve! Természetesen gyűjtsd az információkat, de fő a mérsékletesség! Csak megbízható és hiteles forrásokból informálódj.

TE magad vagy a gyógyír!

Ha teheted, maradj otthon és próbálj meg higgadt maradni! A legjobb gyógyír Mi magunk vagyunk. Ne idegeskedj, hanem fókuszálj arra, hogy közösen összefogva, együtt tudjuk megoldani a jelenlegi helyzetet. Az önkontrollt most biztosan megtanuljuk. Egészséges napokat mindenkinek!

Köszönet a frontvonalban dolgozóknak!

Eddig rólunk, azaz azokról a szerencsésekről volt szó, akik az otthon biztonságában tölthetjük ezt a kihívásokkal teli időszakot.

Nem szabad azonban megfeledkeznünk azokról, akik a frontvonalban, a „harctéren” küzdenek egészségünkért és életünkért, illetve azért, hogy a Mi otthoni létünk a körülményekhez képest nyugodtan és biztonságban teljen.

A Full Cosmetix Kft. teljes csapata nevében ezúton szeretnénk köszönetet mondani (a teljesség igénye nélkül):

az egészségügyben dolgozók, a gyógyszerészek, a boltokban dolgozók, rendőrök, katonák, tűzoltók, a szállítók és fuvarozók, a szemétszállítók, a takarítók, a varrónők, közüzemi szolgáltatásokat nyújtó cégek áldozatos és ember feletti munkájáért.

Ismerd meg a különböző bőrtípusokat ITT!

Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!

Célzott hatóanyagok fejbőr problémák ellen – Dermedic Capilarte dermokozmetikumok

Dermedic Capilarte gyógyszertári dermokozmetikumok a leggyakoribb fejbőr problémák ellen   A Dermedic Capilarte samponok a legnépszerűbb Dermedic kozmetikumok közé tartoznak a gyógyszertárakban, mivel célzott, hatékony hatóanyagokkal orvosolják a leggyakoribb...

Maximális hidratálás – Hydrain Hidratáló éjszakai krém!

Szépítő alvás - Éjszakai bőrápolás Éjjel a szervezetünkkel együtt a bőrünk is pihen. A bőr regenerálódásának is van egy ritmusa. Alvás közben képes a bőr legjobban regenerálni önmagát, a bőr vérkeringése fokozódik, az anyagcseréje és oxigénfelhasználása is felgyorsul....

A száraz hámló bőröm már a múlté! Szilvia története!

Vásárlói visszajelzés - Szilvia története 2021.11.06-án érkezett hozzánk Szilvia levele, melyben megosztotta velünk hogyan intett búcsút az extrém módon száraz hámló bőr problémájának a testén. Az ilyen mértékben száraz hámló bőr nemcsak esztétikai kellemetlenségekkel...

Ultra-hidratáló testvaj – intenzív testápolás száraz bőrre!

Testvaj, amiről eddig csak álmodtál - azonnali megkönnyebbülés a száraz bőrnek! Intenzív ultra-hidratáló testvaj nagyon száraz, vízhiányos, érdes, pikkelyes bőrre, mely, mint egy lotion, azonnal felszívódik és nem hagy ragacsos érzetet a bőrön. Azonnali...

Ezért van szüksége a bőrödnek antioxidáns arcápolóra!

Hódítanak az arcápoló szérumok a bőrápolásban! A szépségápolásban egyre nagyobb teret nyer az arcápoló szérum használata, nem véletlen. A szérumok az értékes hatóanyagokat koncentráltan tartalmazzák, melynek köszönhetően az arcbőr szebb és egészségesebb lesz, mindezt...

Minus 417 – egy márka, amely méltó a figyelmedre

Minus 417 Holt-tengeri kozmetikumA világ legnagyobb spa-jaként is ismert egyedülálló természeti képződmény tégelybe zárt kincseit hoztuk el Neked: ismerd meg a Minus 417-et, a Holt-tenger bőrszépítő és fiatalító hatóanyagaival és tiszta növényi illóolajokkal a...

Szeressük magunkat – vallja Farkasházi Réka!

Természetesség, harmónia, nyugalom Farkasházi Réka színésznő, énekesnő, író és persze főállású anyuka, emellett a Dermedic dermokozmetikai márka nagykövete. Igazi Wonder Womanként menedzseli a saját és családja életét, és úgy tűnik, az Ifjúság Forrását is megtalálta....

Segítség, ekcémám van! – Edina története

Edina részletesen megosztotta velünk ekcémájával kapcsolatos történetét. Az ekcéma kínzó tünetei igencsak megkeserítették a mindennapjait és folyamatosan kereste a megoldást. Ez valószínűleg ismerős számodra is! Ezúton is köszönjük Edinának, hogy részletesen...

Holt-tengeri kozmetikum 417 méter mélyről

Minus 417 Holt-tengeri kozmetikum,,Amikor az ember szépnek érzi magát, a világ egy örömteli, fantasztikus hely” – vallja a Minus 417 márka megálmodója, Moty Fridman. A forradalmian új Hol-tengeri kozmetikum alapítója a szépség és a művészet elkötelezett híve, aki...

Téli arcápolás: 8+1 szabály és a mínuszokban is ragyogni fog a bőröd!

Téli arcápolás - pánikra semmi ok! Romantika a hóesésben, forralt borozás, meghitt összebújás a meleg szobában és persze a szeretet ünnepe. Ezek azok a dolgok, amiért mindenki imádja a telet, de vajon a bőrünk is ennyire vidáman éli meg a hideg évszakot? Sokaknak...